نشست مجازی رییس دانشگاه با نمایندگان و فعالان دانشجویی
نشست مجازی مسوولان دانشگاه و نمایندگان دانشجویان و فعالان دانشجویی دانشگاه علم و فرهنگ با محوریت پاسخگویی به پرسشهای دانشجویان، بررسی پیشنهادات و شنیدن نقدها و رسیدگی به دغدغههای دانشجویان این دانشگاه برگزار گردید.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علم و فرهنگ؛ در این جلسه سیدسعید هاشمی- رییس دانشگاه-، سیدعلیاکبر هاشمیراد- معاون دانشجویی فرهنگی و پروانه پرچکانی- مدیر روابط عمومی و سرپرست دفتر همکاریهای علمی و بینالمللی به پرسشهای نمایندگان و فعالان دانشجویی پیرامون فرآیندهای اجرایی آموزش مجازی، نوع اطلاع رسانی، وضعیتکلاسهای عمومی، تمدید تقویم آموزشی، نحوه ارائه درسهای نظری –عملی، شهریه دانشجویان و چگونگی برگزاری انتخابات صنفی دانشجویان پاسخ دادند.
ارتقاء فرآیند اطلاع رسانی و سیستمهای آموزشی
دکتر سید سعید هاشمی – رییس دانشگاه- در پاسخ به سوال نمایندگان دانشجویان درخصوص مشکلات اطلاعرسانی در زمان آغاز کلاسهای مجازی گفت: ارائه راهکارهای مناسب برای تغییر وضعیت آموزشهای حضوری به غیرحضوری، پیچیدگی فرآیندهای آماده سازی زیر ساختهای آموزش مجازی، وجود اختلالات سراسری در سیستمهای آموزشی LMS و لزوم رعایت سلسلسه مراتب آموزشی و اداری دانشگاه در هفته نخست بعد از تعطیلات نوروزی موجب بروز وقفه در اطلاعرسانی شده بود که با تلاش همکاران، بسیاری از این مشکلات رفع شده است.
وی افزود: سایت رسمی دانشگاه، کانالها و سایر شبکههای اجتماعی رسمی دانشگاه همواره منبع اصلی اطلاعیه ها و آیین نامه ها هستند که تلاش می شود سریع ترین اطلاع رسانی از این طریق انجام گردد ولی قطعا همواره لازم است که این مورد بهتر شود.
برگزاری کلاسهای عمومی به صورت آفلاین
دکتر سید سعید هاشمی درخصوص وضعیت کلاسهای عمومی گفت: برای کم کردن بار ترافیکی و استفاده حداکثری از سیستم، آموزش دروس عمومی به صورت آفلاین پیش بینی شده که 70%فایلهای آموزشی آفلاین این دروس نیز آماده شده و در دسترس دانشجویان قرار گرفته است، همچنین به اساتید اعلام شده که جلسات رفع اشکال نیز برگزار گردد.
تمدید تقویم آموزشی به مدت سه هفته
دانشجویان از دغدغه خود مبنی بر کافی نبودن تعداد جلسات(سه هفته افزایش تقویم آموزشی) برای این ترم گفتند و خواستار افزایش آن شدند که رییس دانشگاه گفت: تقویم آموزشی با دقت تهیه شده است. هفته اول پس از تعطیلات نوروزی ضریب شرکت دانشجویان در کلاسهای مجازی در مقایسه با کلاسهای حضوری بازه زمانی مشابه-قبل و بعد از تعطیلات نوروز- سالهای گذشته بسیار بالاتر بوده و با توجه به این که پیش از تعطیلات نیز سه هفته تعطیل بوده بر این اساس سه هفته به تقویم آموزشی اضافه شده است ولی این با نظر و صلاحدید استاد، امکان برگزاری کلاس جبرانی نیز وجود دارد. بنابراین نگران این که جلسات آموزشی کاهش یافته نباشید چون این اتفاق نیفتاده است.
برگزاری دروس عملی_نظری از نیمه مرداد ماه
دانشجویان درخصوص بلاتکلیفی وضعیت دروس عملی_نظری با استناد به آییننامههای مصوب معاونت آموزشی نقدهایی را مطرح کردند.
رییس دانشگاه گفت: وضعیت این دروس کاملا مشخص شده و اطلاعرسانیهای لازم از طریق تمامی کانالهای رسمی انجام گرفته است که با توجه به شرایط و مجوزهای وزارت علوم قسمت عملی این دروس به صورت فشرده در مردادماه برگزار خواهد شد و با رعایت پروتکل های بهداشتی در صورت اجازه وزارت علوم و ستاد کرونا برخی از دروس عملی از پایان ماه مبارک رمضان به صورت حضوری برگزار خواهند شد.
نگرانی دانشجویان از ارائه دروس به صورت زوج و فرد
دانشجویان نگرانی خود را بابت حذف برخی دروس و ارائه زوج و فرد آن از سوی دانشگاه اعلام کردند که رییس دانشگاه گفت: هیچ نگرانی در این خصوص نداشته باشند و قطعا با توجه به شرایط ویژه موجود، دانشگاه نهایت تلاش را برای این که دانشجویان به لحاظ زمانی و ارائه دروس زوج و فرد مشکلی نداشته باشند، انجام خواهد داد.
دغدغههای دانشجویان در خصوص شهریه
دانشجویان در این جلسه با استناد به کاهش هزینههای دانشگاه، خواستار کاهش شهریه یا تخفیف در شهریه این ترم شدند.
دکتر هاشمی گفت: عمده هزینههای دانشگاه، هزینه پرسنلی، حقوق اعضای هیات علمی و حق التدریس استادان مدعو است و این امر تغییری نداشته است و با توجه به مصوبه افزایش حقوق دولت که هر سال بوده، در این بخش بار مالی بیش تر هم شده است.
رییس دانشگاه افزود: شرایط موجود، لزوم رعایت پروتکلهای بهداشتی، اجرایی کردن مصوبات آموزشی وزارت علوم و ... تعادل هزینههای رایج دانشگاه را نامتوزان کرده به طوری که هزینههای دانشگاه در بخشهایی با افزایش نیز رو به رو بوده و مواردی که کاهش یافته است نیز با توجه به اینکه دانشگاه همیشه مردادماه تعطیل بوده ولی امسال بنا به شرایط موجود همه تابستان دروس عملی ارائه خواهد شد، با بازگشایی دانشگاه در تابستان استفاده خواهد شد.
دکتر هاشمی افزود: کلاسهای مجازی با توجه به نیازشان به زیرساختهای گوناگون در تمامی دنیا از هزینه بالاتری نسبت به کلاسهای حضوری برخوردار هستند. حتی برخی از اساتید با استناد به این که زمان و انرژی بیشتری برای تولید محتوا در کلاس های مجازی گذاشتند و با توجه به هزینه های سیستم و اینترنت خود، خواستار افزایش حق التدریس نیز هستند.
دکتر هاشمی در خصوص تمهیدات اندیشیده شده برای شهریههای دانشجویی گفت: با انجام بررسیهای لازم صندوقی ویژهای برای حمایت از دانشجویان واجد شرایط و آسیب دیده از کرونا در دانشگاه تاسیس شده و سازوکار اجرایی آن به معاونت دانشجویی – فرهنگی سپرده شده و همچنین با هماهنگی صندوق قرض الحسنه دانشجویی تسهیلاتی برای دانشجویان در نظر گرفته شده که متعاقبا اعلام می گردد.
رییس دانشگاه از نمایندگان و فعالان دانشجویی درخواست کرد با توجه به فضای موجود مدل یا مدلهایی را خود دانشجویان پیشنهاد دهند تا دانشگاه بررسی کند و تاکید کرد: این مدل هوشمند طراحی شود تا عدالت رعایت گردد.
در این خصوص مقرر گردید در جلسات تخصصیتر نمایندگان دانشجویان با حضور معاون دانشجویی- فرهنگی به نتیجه لازم برسند و اعلام نمایند.
برگزاری انتخابات شورای صنفی به شکل مجازی
نمایندگان دانشجویان با توجه به کارکردهای مفید شورای صنفی خواستار برگزاری انتخابات مجازی برای تشکیل این شورا در دانشگاه شدند و پیشنهاد برگزاری این انتخابات در اردیبهشت ماه و یا مهرماه سال جاری را مطرح نمودند.
معاون دانشجویی- فرهنگی گفت: در این زمینه باید تابع وزارت علوم باشیم و با توجه به سراسری بودن انتخابات شورای صنفی در تمامی دانشگاهها چنانچه وزارت علوم مجوز لازم را صادر کند مطابق با آن رفتار خواهیم کرد.
دکتر هاشمی راد افزود: مطالبات دانشجویی برای دانشگاه اهمیت زیادی دارد و معاونت دانشجویی- فرهنگی همواره شنونده نقدها، دغدغهها و پیشنهادات دانشجویی بوده است و از تشکیل شورای صنفی نیز قطعا حمایت می کند.